De elektrische step Xiaomi M365

De elektrische step zie je wereldwijd steeds meer in het straatbeeld. Dit komt onder andere omdat het een gemakkelijk en snel voertuig is. Daarnaast hebben veel buitenlandse bedrijven de elektrische step geïntroduceerd in vele steden over de wereld. Het concept dat zij voeren is dat zij de step verhuren voor een bepaald bedrag per kilometer. De step is vergeleken met de auto een veel sneller vervoersmiddel, je kunt met de step namelijk overal snel tussendoor. Door de toename van het aantal auto’s in steden ontstaan er steeds meer files en opstoppingen waardoor steden letterlijk dichtslibben. Met een elektrische step ben je dus sneller en milieuvriendelijk bezig, een win-win situatie. Het nadeel van dit concept is dat je keer op keer opnieuw moet betalen voor het huren van de step. Het is dus in geval van veelvoudig gebruik slimmer om zelf een step aan te schaffen.

 

Technische specificaties van de elektrische step

Wanneer je van plan bent om een elektrische step te kopen is het belangrijk om te kijken naar de technische specificaties. De twee belangrijkste specificaties zijn de actieradius, dit is hoe ver je kunt rijden en het vermogen, hoe snel de step is.

 

Actieradius

Dit is naar onze mening het belangrijkste om naar te kijken, actieradius houdt namelijk in hoe ver een step kan rijden. Hoe groter de accu of batterij van een step is hoe hoger de actieradius is en hoe verder je dus kunt rijden. Helaas is dit onderdeel het duurste onderdeel van de step, hierdoor zal een step met een hogere actieradius dus ook duurder zijn dan een elektrische step met een lage actieradius. De meeste steps hebben een actieradius van ongeveer 20 tot 30km, dit is meer dan voldoende voor dagelijks gebruik, de step is vaak al in 2 uur volgeladen waardoor je weer snel verder kunt rijden.

 

Het vermogen

De elektrische steps welke zijn toegestaan op de openbare weg in vele Europese landen mogen maximaal 25km/u gaan. Dit komt doordat ze dan onder de wetgeving van elektrische fietsen vallen. Hierdoor is het belangrijk om een elektrische step te nemen welke maximaal 25km/u gaat als je hem op de openbare weg wilt gaan gebruiken. Naast de snelheid is het belangrijk om te kijken naar het vermogen van de motor, dit wordt uitgedrukt in het aantal watt. Hoe meer wattage de motor heeft hoe krachtige de motor is en hoe harder je dus optrekt. De meest voorkomende wattages voor elektrische steps zijn 150W, 250W en 300W. Voor kleine kinderen zal 150W genoeg zijn maar voor volwassenen niet, deze hebben 250W of 300W nodig omdat ze zwaarder zijn.

 

De elektrische step Xiaomi M365

elektrische step Xiaomi M365

Deze Electric Scooter van Xiaomi heeft een vooruitstrevend ontwerp dat inspireert en beweegt. Ook nog eens zeer eenvoudig in gebruik. Stap op, step een of twee keer en druk dan de gashendel in en je bent weg, makkelijker kan niet. De step is geheel elektrisch en gaat maar liefst 25 km per uur. Op een volle batterij legt de step een afstand af van 30 kilometer. Met het dubbele remsysteem in de e-scooter voel je ten alle tijden veilig. Overige specificaties van de Xiaomi E-scooter:

 

-          Antisliphandvat

-          Schijfremmen en eABS antiblokkeersysteem

-          Gecontroleerde acceleratie

-          Ultra-helder 1.1W koplamp (bereik van 6 meter)

-          LED-lampjes voor batterijlevensduur

-          Motorvermogen 250 W

-          Max onmiddellijk vermogen 500 W

-          Reistijd 30 km