Dyson Stofzuigers: wel of niet kopen? (Top 5)

Waarom zou je een Dyson stofzuiger aanschaffen? Wat zijn de voor- en nadelen? Hierover ga ik het hebben in deze blog. Verder gaan we het kort hebben over het verleden en de opkomst van Dyson. Tot slot benoemen we nog de top 5 Dyson stofzuigers die op dit moment aangeboden worden.

Over Dyson

James Dyson, de oprichter van Dyson, raakte gefrustreerd door de afnemende prestaties van zijn eigen stofzuiger. Hierdoor haalde hij de machine uit elkaar en ontdekte dat de zak elke keer verstopt raakte, waardoor de zuigkracht dus afnam. Hij had kort daarvoor voor zijn bedrijf een functie gebouwd waarbij lucht en verfdeeltjes werden gescheiden op basis van centrifugale kracht. Hij vroeg zich af of dit ook zou kunnen werken in een stofzuiger. 5 jaar en 5127 prototypes later had hij ’s werelds eerste zakloze stofzuiger uitgevonden.

Inmiddels worden er al wereldwijd in 65 landen Dyson stofzuigers verkocht. Dyson is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal technologiebedrijf met meer dan 1000 ingenieurs. 

Dyson V10 hoe

Voor- en nadelen van een Dyson Stofzuiger

Voordelen Dyson Stofzuiger (V10 Absolute)

 • Het meest voor de hand liggend voordeel is dat je geen stofzuigerzakken (en geen filters) nodig hebt.
 • Geen snoer, je hoeft dus niet eerst opzoek naar een stopcontact en je hebt geen last van een draad. 
 • De stofzuiger is licht in gewicht.
 • Simpel te legen stofreservoir.
 • Stang kan vervanger worden met een kleiner stuk voor betere bereik.
 • Je kan gemakkelijk onder bepaald plekken komen door middel van de rolbare stang.
 • Geschikt voor houten vloeren, gietvloeren, harde vloeren, tapijt, vloerkleden en meubels zoals banken.

Nadelen Dyson Stofzuiger

 • Het rolmechanisme is eerst even wennen.
 • Doordat het een luxeproduct is kan de prijs hoog zijn.
 • Het geluid is redelijk hard.
 • Je kan de stofzuiger maar voor een bepaalde tijd (60 min) gebruiken voordat hij weer opgeladen moet worden.
 • Niet vergeten de stofzuiger na gebruik weer op te laden, anders kan je hem niet/minder lang gebruiken.

Top 5 Dyson stofzuigers:

 

Dyson V10 Absolute

De Dyson V10 Absolute stofzuiger

De Dyson V10 is een bijzonder krachtige stofzuiger die je maar liefst 60 minuten lang kunt gebruiken. De snoerloze stofzuiger beschikt over een stofreservoir met een volume van ruim 0,8 liter. Naast de degelijke combizuigmond krijg je er ook heel wat andere handige opzetstukken bij. De prijs is aan de hoge kant voor sommige, maar ondanks dat blijken de meeste kopers erg tevreden te zijn met de stofzuiger. Kortom, een echte aanrader.  

Bestel hier de Dyson V10 Absolute.  

 

 

Dyson V7 AnimalDyson V7 Animal stofzuiger

Deze snoerloze stofzuiger is een iets voordeligere optie dan de V10 absolute. Het is een bijzonder krachtig model met een stofreservoir van 0,5 liter. Het is een multifunctionele stofzuiger die je kunt gebruiken als steelstofzuiger en ook als een kruimelzuiger. Het is een complete, stille en lichtgewicht steelstofzuiger met goede prestaties op zowel harde als zachte vloeren. De meeste kopers zijn overtuigd van de V7 Animal. Houdt er rekening mee dat de gebruikstijd een stuk minder lang (30 min) meegaat dan de V10 Absolute (60 min).

 Bestel hier de Dyson V7 Animal

 

 

Dyson stofzuiger big ball

Dyson Cinetic Big Ball Parquet 2 stofzuiger

Speciaal ontwikkeld voor gebruik op houten vloeren, de Dyson Cinetic Big Ball Parquet 2 is een handige en krachtige stofzuiger. De borstel van de Parquet 2 heeft zachte haren zodat er geen krassen kunnen ontstaan tijdens het stofzuigen. Zo is deze stofzuiger binnen de Dyson stofzuigerlijn de enige die geen zuigkracht verliest wanneer de stofbak voller raakt. Als je naast houten vloeren ook een kleed of tapijt hebt, kan je de combiborstel gebruiken. De stofzuiger past zich vanzelf aan als je naar een andere vloertype rijdt. Verder heeft de stofzuiger een snoer van maar liefst 6,6 meter lang en geeft dus heel wat bewegingsvrijheid. Wil je een stofzuiger die de zuigkracht behoudt en heb je thuis vooral houten vloeren? Dan is deze Dyson stofzuiger een erg goede keuze voor jou.

Bestel hier de Dyson Cinetic Big Ball Parquet 2

 

 Dyson V7 Cordfree

Dyson Cinetic Big Ball Multifloor 2 stofzuiger

Dan heb je ook nog de handige Dyson Cinetic Big Ball Multifloor 2 stofzuiger. Deze stofzuiger is gechikt om alle vloertypen te reinigen. Filters vervangen of wassen is niet meer nodig want deze stofzuiger is zonder filter en zak. Daarnaast stoot de Big Ball Multifloor schonere lucht uit dan de lucht die je inademt. Deze stofzuiger, net als alle andere Big Ball stofzuigers, zet zich vanzelf automatisch overeind wanneer hij omvalt. Hierdoor kun je altijd probleemloos en ongestoord blijven stofzuigen. Dankzij de 360 graden flexibele handgreep is het nu nog gemakkelijker om goed te stofzuigen.

Bestel hier de Dyson Cinetic Big Ball Multifloor 2

 

  

Dyson V7 CordfreeDyson V7 Cordfree

Deze snoerloze stofzuiger is een van de voordeligste uit de top 5. Ideaal in gebruik door het lichte en wendbare ontwerp om snel en gemakkelijk het huis stofvrij te maken. Met één enkele handeling is al het vuil uitgeworpen waardoor het zeer hygiënisch is. Met de Dyson V7 verwijder je zelfs diep zittend vuil van de taptijen dankzij de nylon borstelharen. 

Bestel hier de Dyson V7 Cordfree

 

 

 

 

Hopelijk hebben we jou meer informatie kunnen geven over de verschillene Dyson stofzuigers. Heb jij interesse gekregen in een Dyson stofzuiger? Bekijk het assortiment in onze webshop.