Gezonde lucht in huis met een luchtbevochtiger

Tijdens de koude winter of bij gebruik van een airco in de zomer kan het voorkomen dat de lucht in huis erg droog is. Net als een te vochtige lucht kan een te droge lucht in huis klachten geven zoals neus of oogirritaties, zelfs bij mensen die normaliter als gezonde mensen door het leven gaan. Een oplossing hiervoor is het gebruik van een luchtbevochtiger in huis.

Wat doet een luchtbevochtiger?

Een luchtbevochtiger wordt gebruikt voor het bevochtigen van de lucht in huis of op kantoor. De ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 40% en 60%. Bij een luchtvochtigheid in huis die lager is dan de 40% kan dit schadelijk gevolgen hebben voor je gezondheid. Terwijl een te hoge luchtvochtigheid in huis weer voor schimmel kan zorgen.

Heb ik een luchtbevochtiger nodig?

Of een luchtbevochtiger kopen nodig is hangt af van de luchtvochtigheid in huis of op je werkplek. Hoe hoog de luchtvochtigheid in huis is kan je meten doormiddel van een hygrometer voor enkele dagen in huis te plaatsen.

Voor een gezonde leefomgeving is de juiste luchtvochtigheid cruciaal. Zoals hierboven al is vermeld is een luchtvochtigheid tussen de 40 en 60 het meest ideaal. Is de luchtvochtigheid lager dan 40%? Dan kan een luchtbevochtiger een interessante oplossing zijn om de luchtvochtigheid te verhogen en zo de lucht en je leefomgeving gezonder te maken.

Droge lucht in huis

De verkeerde luchtvochtigheid in huis kan dus een nadelig effect hebben op je gezondheid en de conditie van je huis. Bij een aandoening aan de luchtwegen zoals bijvoorbeeld astma kan droge lucht de klachten zelfs versterken. Enkele klachten die kunnen ontstaan bij een droge lucht zijn:

-        Droge ogen

-        Een zere keel

-        Droge ademhaling door de neus tot zelfs een bloedneus

-        Het verergeren van verkoudheid en griepjes

-        Een schrale huid en lippen

-        Verergerde astma en allergie symptomen

Luchtbevochtiger kopen

Waar luchtbevochtiger plaatsen in huis?

De plaats waar een luchtbevochtiger het beste kan staan is zo centraal mogelijk. Nu is het te begrijpen dat niemand een luchtbevochtiger in huis midden in de woonkamer gaat zetten. Maar plaats de luchtbevochtiger ook weer niet in een hoekje of verstopt achter een ander meubel stuk. Let er daarnaast ook op dat de luchtbevochtiger minstens 20 centimeter van de muur is verwijderd zodat het apparaat optimaal kan functioneren.

Luchtbevochtiger kopen?

Ben je opzoek naar een luchtbevochtiger en wil je een luchtbevochtiger kopen? Dan is de Dyson AM10 wellicht het product voor jou. Deze slimme luchtbevochtiger geeft bacteriën geen kans doormiddel van het gebruik van een ultraviolet licht. Door dit licht wordt namelijk 99.9 procent van de bacteriën gedood voordat het water over de ruimte wordt verneveld. De slimme klimaatbeheersing zorgt ervoor dat de Dyson AM10 constant de tempratuur en de luchtvochtigheid in de ruimte meet zodat het apparaat altijd zorgt voor de beste omstandigheden. Met de afstandsbediening bedien je de luchtbevochtiger in huis erg gemakkelijk.

Deze Dyson AM10 is een luchtbevochtiger die ook te gebruiken is als ventilator, de ventilatie functie is eveneens erg stil en blaast koele lucht door de ruimte. Dit is erg handig want op deze manier kan je de Dyson AM10 ook gebruiken als de verwarming uit staat zoals bijvoorbeeld in de warme zomer.