Draadloze oortjes

Je kent het wel, je hebt haast en staat op het punt om te vertrekken maar je wilt nog even snel je oortjes in doen zodat je onderweg gewoon van je favoriete tunes kan genieten. Maar voor het zo ver is moet je eerst die warboel van draadjes uit de war zien te krijgen. Gelukkig is deze struggle op de dag van vandaag makkelijk te omzeilen.

Een paar draadloze oortjes is de beste gadget die je jezelf of iemand anders cadeau kan doen. Met het gebruik van draadloze oortjes wordt je leven echt ineens een stuk relaxter. Met het verwijderen van de draad los je in één klap twee problemen op. Naast dat je draadjes niet meer door de war gaan kan het draad ook niet meer kapotgaan.

Welke oortjes passen goed bij mij

Maar hoe weet je nou welk type draadloze oortjes uit al het aanbod het meest geschikt voor je zijn. Natuurlijk moet er bluetooth op zitten maar daarnaast zijn er nog een heleboel andere specificaties waar je op kan letten bij het uitzoeken van het geschikte paar.

  • Geluidskwaliteit

Om draadloos gebruik te maken van hoge geluidskwaliteit is er vanaf bluetooth 2.0 het A2DP bluetooth profiel bedacht. A2DP staat voor Advanced Audio Distribution Profile en zorgt er voor dat mono- of stereo-hifigeluid over een draadloze bluetoothverbinding verzonden kan worden.

  • Volumeregeling en ruisonderdrukking

Door het verliezen van het kabeltje is er ook nog wat anders verdwenen, namelijk het kleine bedieningspaneel aan je draad. Veel draadloze oortjes hebben deze functie niet meer en daarmee zijn ook de knopjes voor de volumeregeling verloren gegaan. Hier hebben sommige fabrikanten toch iets op gevonden door hun producten te voorzien van touch controls waarmee je alsnog het volume kan regelen. Ruisonderdrukking zorgt ervoor dat de microfoon vervelende omgevingsgeluiden weg filtert zodat jij en je gesprekspartner zo min mogelijk hinder hebben van ruis tijdens het gesprek.

  • Multipoint Pairing

Wanneer je een draadloze oordopjes aan meerdere apparaten wil koppelen, is de Multipoint Pairing iet voor jou. Multipoint Pairing maakt het mogelijk om je draadloze oortjes te verbinden aan meerdere apparaten tegelijk. Zo kan jij gemakkelijk en snel wisselen tussen de apparaten.

Bluetooth oortjes kopen

Hoe verbind ik mijn bluetooth oortjes

Met de volgende drie stappen verbind je jouw draadloze oortjes makkelijk en snel aan je toestel.

Stap 1: Bluetooth inschakelen

Om ervoor te zorgen dat je jouw oortjes kan koppelen aan je toestel is het belangrijk om eerst de bluetooth in te schakelen. Dit doe je door eerst naar instellingen te gaan en dan vervolgens naar Bluetooth. Hier zie je als het goed is een schuifje staan die je kan omzetten.

Stap 2: Draadloze oortjes detecteren

Nu moet je je draadloze oortjes inschakelen zodat je toestel de oortjes kan detecteren. Over het algemeen doe je dit door de aan/uit knop van de oplaadcase voor enkele seconden in te houden, om dit te bevestigen wordt er vaak een geluidje afgespeeld of een lichtsignaal gegeven.

Stap 3: Verbinding maken met draadloze oortjes

Na dat je de eerste twee stappen volbracht hebt zal er na enkele ogenblikken een nieuwe bluetooth apparaat in je bluetooth lijst komen te staan. Dit zijn je draadloze oortjes. Vaak kan je ze herkennen aan de naam, deze worden meestal aangegeven met het model of type als naam. Druk hierop, wacht enkele seconden en je apparaten zijn gekoppeld.