Apple TV 4K

De Apple TV is een digitale media-ontvanger ontwikkeld door Apple. Op dit moment is de Apple TV al bij de vijfde generatie. Deze werd eind 2017 gelanceerd. De eerste Apple TV werd gepresenteerd in 2006 waarop het eerste exemplaar een jaar later op de markt verscheen.

Apple TV 5de generatie

Met de huidige generatie, de Apple TV 4K ondersteund Apple TV voor het eerst 4K HDR-kwaliteit voor de beste beeldervaring, nu in iTunes en op streamingsdiensten als Netflix steeds meer films en series verschijnen in hogere kwaliteit. Hier heb je natuurlijk wel een TV voor nodig die de benodigde technieken ook ondersteund.

Apple tv online kopen

Naast de 4K HDR-ondersteuning heeft Apple de nieuwe Apple TV ook nog voorzien van de krachtige A10X Fusion-chip. Deze is een stuk krachtiger dan de A8-chip die was te vinden in de vierde generatie Apple TV. Deze is onder andere bedoeld voor het runnen van tvOS-games voor op de Apple TV 4K.

Uiterlijk van Apple TV 4K

Qua uiterlijk is er niet zo heel veel veranderd aan de nieuwe Apple TV 4K vergeleken met zijn voorganger, of eigenlijk helemaal niks. De enige verandering in het aanzien is te vinden op de Siri-afstandsbediening. Hier is een klein wit geplaatst om het randje om de menu-knop extra goed aan te duiden zodat ook in het donker de juiste knop is te vinden.

Apple tv kopen